Štafeta Nórska vybojovala v Osrblí víťazstvo, Slovenky skončili piate

10.02.2013 Celý región

Osrblie 10. februára (TASR) - Biatlonové družstvo Nórska v zostave Jori Mörkveová, Ane Nossumová, Bente Landheimová a Marte Olsbuová zvíťazilo v záverečnej disciplíne 7. kola IBU Cup-u v Osrblí. Druhé miesto patrí so stratou 49,2 s nemeckým pretekárkam a tretie skončilo družstvo Ruska, ktoré za víťaznou štafetou Severaniek zaostalo o 1:47,0.

Aj keď slovenské reprezentantky odovzdávali po prvom úseku ako siedme (Natália Prekopová), na druhom úseku zásluhou Terézie Poliakovej už boli na 4. priečke, ale Ivona Fialková musela na strelnici až štyrikrát dobíjať a Slovenky sa posunuli o priečku nižšie.

Poslednú Alžetu Majdišovú však podľa pravidiel IBU rozhodcovia stiahli z trate, keďže nórska pretekárka ju dobehla o kolo. O konečnom poradí tak musel rozhodnúť aktuálny stav na súťažnej trati, Slovenky v tom okamihu držali 5. priečku pred Ukrajinou a Bulharskom.

Výsledky - štafeta žien na 4x6 km:

1. Nórsko (Jori Mörkveová, Ane Skrove Nossumová, Bente Landheimová, Marte Olsbuová) 1:21:47,7 h (0 trestných okruhov + 5 dobíjaní), 2. Nemecko (Maren Hammerschmidtová, Carolin Henneckeová, Karolin Horchlerová, Evi Sachenbacherová-Stehelová) +49,2 s (0+5), 3. Rusko (Jekaterina Jurievová, Anastasia Tokarevová, Natalia Sorokinová, Marina Korovinová) +1:47,0 min (0+14), 4. Kanada +4:38,7 (0+6), 5. Slovensko (Natália Prekopová, Terézia Poliaková, Ivona Fialková, Alžbeta Majdišová), 6. Ukrajina , 7. Bulharsko (od 5. miesta všetky družstvá mínus jeden okruh).
 

Vyberte región